Видавництво «Штучка»

Ви ще нічого не обрали у кошик!
5 переваг аудіокнижки

5 переваг аудіокнижки

Друковані видання донедавна залишалися традиційним — і часто єдиним — варіантом читання книжок. Однак новий час диктує свої правила, і сьогодні з’явилися інші, більш зручні способи засвоєння інформації з книжок. Які є переваги в аудіокнижок для дітей і як аудіокниги допоможуть вашим малюкам полюбити читання? Читайте далі!

Аудіокнижка

  1. Економія часу: аудиокнижку можна поставити на прослуховування, поки ви їдете з дитиною в машині, чекаєте на замовлення у ресторані, сидите у черзі на прийом (у цьому випадку краще скористатися навушниками), готуєте їжу або прасуєте одяг. Аудиокнижка — чудовий вибір для зайнятих мам і тат!

  2. Відпочинок для очей: маленьким дітям, особливо школярам, перевантаженим домашніми завданнями, важливо періодично давати відпочинок своїм очам. Поки дитина слухає аудіокнижку, вона може лежати із зачиненими очима, йти по парку, загоряти на пляжі та й взагалі розслабитися та дати перепочити утомленим очам.

  3. Вона вчить уважно слухати: часто діти, особливо хлопчики, схильні до пропускання місць, які їм здаються нецікавими, або не особливо вдаватися у те, що там написано. У результаті половина прочитаного не те що не запам’ятовується, але й первісно не засвоюється. Прослуховування аудіокнижки тренує уважність дитини.

  4. Вона вчить правильним інтонаціям та наголосу: якщо ваша дитина вже читає сама, то паралельно з читанням звичайних книжок вона може прослуховувати аудіокнижки, щоб запам’ятовувати правильні інтонації (питальні, окличні, висхідні та низхідні тощо) та наголоси (щоб казала не «нόвий», а «нови́й»). Також дитина засвоїть, як читаються різні власні імена, назви міст, країн, іноземних блюд тощо.

  5. Читання за компанію: якщо у вас двоє та більше дітей, то, слухаючи аудіокнижку водночас, брати та сестри зможуть обговорювати персонажів, їхню поведінку, порівнювати із ситуаціями зі свого життя та вчитися вислуховувати думку співрозмовника. Адже це так важливо саме для маленьких читачів!

На нашому сайті ви зможете завантажити будь-яку книжку в аудіоформаті, у якісному записі, та прослуховувати її через зручний для вас додаток. Приємного прослуховування!

Оксана Савостіна Оксана Савостіна
27 березня 2018 року