Видавництво «Штучка»

Ви ще нічого не обрали у кошик!
Морозна «Київська весна»

Морозна «Київська весна»

У минулі вихідні (з 15 по 18 березня) в Українському домі в м. Київ пройшла книжкова виставка «Київська весна». Не завадила проведенню книжкової виставки навіть сувора, зовсім не весняна погода (-11 та снігопад!).

Київська весна в Українському домі

Відвідувачі виставки змогли ознайомитися із найцікавішими та найактуальнішими зразками сучасної української та закордонної книжки. На виставці працювало більше 25 стендів книжкових магазинів та видавництв зі всієї України, з них три видавництва та три агрегатори продавали дитячу літературу, у якій ми, звичайно ж, зацікавлені у першу чергу.

Більше 25 книжкових стендів

Ми на цій виставці були поки що тільки глядачами, але встигли зробити три важливих висновки, які ми постараємось реалізувати у своїй подальшій роботі:

  1. Не вистачає підліткової літератури. Книжок із малюнками, навіть дуже якісних, дійсно багато, як і навчальної літератури. А підлітки недоотримують емоцій, які їм може подарувати художня книжка у такий важливий для дорослішання період.
    Багато книжок із малюнками
  2. На відміну від, скажімо, європейських виставок, книжки не презентуються достатньо яскраво та переконливо — це особливо актуально для дитячих книжок. Усе звелося до, власне, викладанню продукції на стенд та її продажу. Але це, можливо, фактор масштабу конкретної виставки.
    Бракує презентації
  3. Вкрай мало уваги приділяється альтернативним форматам читання: електронній та аудіокнизі. Цікаву статтю на тему зростаючої популярності цих форматів було опубліковано два роки тому на сайті BBC.

Сподіваємося, що вже зовсім скоро порадуємо відвідувачів книжкових виставок України і своїми новинками! У підготовці знаходяться дві дитячі книжки та одна розвиваюча гра.

Оксана Савостіна Оксана Савостіна
20 березня 2018 року