Видавництво «Штучка»

Ви ще нічого не обрали у кошик!
Цікаві хештеги для поціновувачів книжок та читання

Цікаві хештеги для поціновувачів книжок та читання

Книжкові хештеги

Соціальні мережі переповнені контентом про читання і написання художньої літератури. Текстова інформація, яка раніше народжувалася в муках вшанованими авторами і була доступна тільки в книжкових магазинах або, в крайньому разі, бібліотеках, сьогодні виливається на нас у надлишку завдяки творчості блогерів і авторів, які вирішили самостійно спробувати себе на літературному терені.

Читачі та поціновувачі літератури в усьому світі щодня роблять мільйони постів у соціальних мережах на книжкові теми, і на цьому тлі виділитися стає все важче з кожним роком. Але на допомогу приходять дотепні, оригінальні хештеги, які не тільки виступають ключовими словами в пошуку релевантних постів, а й задають модні тенденції в читацькому світі. Пропонуємо вам підбірку ще не розтиражованих книжкових хештегов з ілюстраціями Інстаграм-блогів.

#booksaboutcoronavirus #booksoncoronavirus #книгиокоронавирусе #книжкипрокоронавірус

Звичайно, тема коронавируса все ще хвилює більшу частину населення. І нехай хтось бачить в епідемії та карантині теорію змови, знаходяться батьки, які прагнуть донести інформацію про вірус до дітей у цікавій, творчій формі. На сторожі їх інтересів — спритні автори, які встигли видати пізнавальні книги на цю тему. Взяти хоча б українську письменницю Галину Буділову та її книжечку «Робі та Злюка в Короні»:

View this post on Instagram

A post shared by Галина БУДИЛОВА✨автор книг (@budilova_h) on

#booksaboutspace #книгиокосмосе #книгипрокосмос

Яка ж дитина шкільного (а часом і дошкільного) віку не горить бажанням дізнатися що-небудь про планети, зірки та прибульців? Факт імовірної відсутності інопланетян ентузіазму не викликає, тому автори прагнуть писати дивовижно цікаві історії про все, що стосується Всесвіту за межами нашої землі. Нещодавня річниця польоту Ю. Гагаріна в космос тільки підсилила інтерес до цієї теми.

Ми теж не залишилися осторонь і випустили книгу про сузір'я «Куди зникли зірки?» Ю. Сосницького.

View this post on Instagram

A post shared by Книжки, ігри, майстер-класи (@litprostir_krapka) on

#booksaboutunicorns #книгипроєдинорогів #книгиоединорогах

Це не просто чарівні істоти — для юних читачів вони зводять воєдино світ реальності і фантазії, додаючи іскорку до кожної історії. Всім діткам (особливо дівчаткам) подобаються конячки і чарівні блискітки, а єдинороги — це чарівні персонажі, які втілюють у собі і те, й інше.

Зображення єдинорогів можна зустріти на аватарках, футболках, рюкзаках і іграшках, а книжок про них ще не так багато, як хотілося б.

View this post on Instagram

A post shared by Aliesha Caldwell | UBAM (@fortheloveofreadingubam) on

#spookybooks #книгиужасов #книгиужастиков

Діти полюбляють лякачки й ужастики: не дарма ж вони довго не сплять у літніх таборах, розповідаючи одне одному моторошні історії з ліхтариком під підборіддям. Наполегливо оберігати їх від страшних історій нерозумно (тим більше якщо у вас і так увімкнений телевізор з вечірніми новинами): вважається, що вони готують дитячу психіку до справжніх життєвих неприємностей.

Добре, що зараз є вибір «книжок з мурашками»:

View this post on Instagram

A post shared by Книги online продаж (@wowbookwow) on

#superherobooks #книгипросупергероїв #книгиосупергероях

За такого підвищеного інтересу до супергероїв і людей з надприродними здібностями дивно, як ці теги ще не збирають тисячі постів! Чудово, що сьогодні можна почитати не тільки комікси про примарних персонажів, які рятують якийсь там світ, але й про друзів і членів твоєї родини, у яких раптом з'являються надздібності.

View this post on Instagram

A post shared by Моя Книжкова Полиця (@mybookshelf_ua) on

#книгипомультикам #книгипомультфільмам #cartoonbook #книгамультик

Мультики подобаються всім дітям, і знайомі персонажі переселяються з екранів на сторінки книжок. Навіть за нинішніх часів, коли необов'язково весь тиждень чекати на «Катрусин кінозал», щоб подивитися улюблений мультфільм, коли його можна знову і знову переглядати в YouTube, діти відчувають потребу в книжках, заснованих на сюжеті й ілюстраціях анімаційних фільмів. Часто ця потреба грунтується просто на бажанні володіти якимось предметом, який асоціюється з улюбленим персонажем, але між, скажімо, кіндер-сюрпризом і книжкою з мультяшної символікою я б обрала останню. Та й побіжний пошук по книгарнях каже, що не я одна така.

View this post on Instagram

A post shared by Дитячі книги Дісней (@egmontukraine) on

#booksaboutmoney #booksaboutfinances #книгиоденьгахдетям #детямоденьгах

Така, здавалося б, доросла тема насправді абсолютно несправедливо обминається увагою в школі. Світ знаходиться у перманентній економічній кризі, тож кому, як не нашим дітям його звідти виводити? Вмінню управляти грошима, заощаджувати, збирати, заробляти, вважати потрібно вчитися з дитинства, бажано, на наочних прикладах. Просто супер, що у сьогоднішніх дітей є вибір відповідної літератури!

View this post on Instagram

A post shared by Мама Блоггер (@kristina_bessolova) on

А які хештеги використовуєте ви, коли пишете про книги? Запропонуйте цікавий варіант!

Оксана Савостіна Оксана Савостіна
25 квітня 2020 року